Verdens bedste kur 2.0

Verdens Bedste Kur 2.0

Hvad er Verdens Bedste Kur 2.0?

Christian Bitz og Arne Astrup har udgivet en efterfølger til deres bog ”Verdens Bedste Kur – et vægttab der holder”. Efterfølgeren kalder de ”Verdens Bedste Kur 2.0 – nå din idealvægt”, som ligesom deres første bog kan købes online eller i de danske boghandler. I forhold til ”Verdens Bedste Kur” henvender ”Verdens Bedste Kur 2.0” sig til singler, og indeholder en 4-ugers madplan, der garanterer et vægttab på 1-2 kilo om ugen. Der er igen 80 opskrifter i bogen. Disse er dog forskellige i forhold til første bog. Du skal ifølge Bitz og Astrup kun benytte dig af almindelige madvarer, du kan finde i dit lokale supermarked.

”Verdens Bedste Kur 2.0” er som sagt en efterfølger af ”Verdens Bedste Kur”, og der er derfor ikke meget nyt under solen. Kuren indeholder de samme grundprincipper, og er baseret på Astrups ”Diogenes” koststudie, hvor man fandt ud af, at proteinrigt mad og færre kulhydrater var den bedste måde til at tabe sig. Grundprincippet i ”Verdens Bedste Kur” er, at spise proteinrigt og færre kulhydrater med lavt Glykæmisk Indeks. Mad med et lavt Glykæmisk Indeks nedbrydes langsommere i maven, og blodsukkeret stiger derfor langsomt i forhold til mad med højt Glykæmisk Indeks. Dette foretrækkes, da du derfor ikke har store udsving i dit blodsukker, og ikke bliver fristet af søde sager i løbet af dagen. Du skal derfor sige “hej” til magre mejeriprodukter, fedtfattigt kød, grøntsager og generelt proteinrigt mad, og “farvel” til hvidt brød, pasta, ris og sukker.

Begge kure er delt op i to trin med en fire ugers madplan, hvor du taber dig mindst 1 kilo i gennemsnit om ugen. Efter de 4 uger, går du over til trin 2, hvor der er 80 opskrifter du skal følge til punkt og prikke. Disse opskrifter skal være en start til et nyt liv med idealvægten.
Forskellen mellem disse to kure er ikke store. ”Verdens Bedste Kur 2.0” henvender sig til singler, og gør det lettere for mennesker, der bor alene, til at leve sundt og tabe sig. Derudover minimerer den madspild, da det ofte kan være svært, når man bor alene. Der er også lavet nye opskrifter til bogen, så man ikke finder de samme opskrifter i begge bøger.

Virker Verdens Bedste Kur 2.0?

Bogen skulle ifølge Bitz og Astrup henvende sig til singler. Du forventer derfor, at opskrifterne er lavet til en enkelt person. Der findes dog flere opskrifter i bogen, hvor disse er beregnet til to personer. Et andet kritikpunkt fra brugere af bogen er, at opskrifterne er tidskrævende. Forfatterne i den tidligere bog blev kritiseret for at inddrage madvarer, der var svære at få fat i. Dette er blevet bedre i ”Verdens Bedste Kur 2.0”, men der findes stadig madvarer, som du ikke kan finde i dit lokale supermarked.
Eksperters kritikpunkter er de samme som til ”Verdens Bedste Kur”. Måden at tabe sig på er ikke ideel, da flere eksperter mener, at dette går for stærkt, og det derfor er sværere at holde en stabil vægt efterfølgende. Derudover kritiseres kuren for det høje proteinindtag, da dette kan være skadeligt for dit helbred i forhold til nyrerne og forstoppelse. Sidst men ikke mindst kan et øget indhold af protein betyde, at du spiser mere kød, hvilket flere eksperter mener ikke er godt for tarmene og kan give hjerteproblemer.

Hvordan er Verdens Bedste Kur 2.0 forskellig fra andre slankekure?

Der er mange slankekure på markedet, og det kan derfor være svært at finde den rette for dig. Her er en kort oversigt over forskelle og ligheder mellem diverse moderne slankekure og Verdens Bedste Kur 2.0. Stenalderkost/Palæo og Verdens Bedste Kur 2.0 er umiddelbart meget ens, da de begge fokuserer på et højt indtag af protein. Forskellene mellem dem er ikke mange udover indtagelsen af mælkeprodukter. Hvis du følger Stenalderkosten må du ikke spise eller drikke mælkeprodukter, hvorimod du i Verdens Bedste Kur 2.0. må indtage mælkeprodukter. Der findes mange proteinkure på markedet såsom South Beach, Dukan og Atkins. De fokuserer alle på et højt indtag af proteiner med lavt indtag af kulhydrater, hvilket er den største lighed blandt dem alle sammen. South Beach og Verdens Bedste Kur fokuserer primært på de samme ting. South Beach er inddelt i faser, og bliver beskrevet som en hurtig og effektiv kur til at smide de overflødige kilo, hvor Verdens Bedste Kur 2.0 skulle være en livsstilsændring. Hvis du følger Atkins, kan du med glæde spise massere af fedt, hvilket ikke er tilladt i Verdens Bedste Kur 2.0.

Konklusion om Verdens Bedste Kur 2.0

Hvis du bor alene, og er klar til at tabe nogle kilo og leve sundt, vil bogen være god til dig, da du på denne måde samtidigt eliminerer madspild. Dog skal du være opmærksom på, at kuren er blevet kritiseret for ikke at kunne stabilisere din vægt efterfølgende og bibeholde vægttabet. Du skal derfor selv lave nogle kostændringer, og have en indstilling på at leve sundt og være aktiv. Kuren har, som mange andre slankekure, flere kritikpunkter. Du skal derfor overveje disse inden du kaster dig ud i det. Men hvis du efter overvejelserne stadigt er klar til dette, er single, og trænger til at smide nogle overflødige kilo, kan dette være kuren til dig.